MİDİLLİ ADASI'NDA OTOBÜS SEFERLERİ

Ayvalık’tan Midilli Adası’na geçtiniz oteliniz başka şehirde ve araba kiralamak istemiyorsunuz, veya hiç kiralık araç bulamadınız veya ehliyetiniz yok. Ne yapabilirsiniz?
Midilli Adası’nda toplu taşıma kullanabilirsiniz. Her ne kadar bu kocaman adayı dolaşmak için araba kiralamanızı önersem de çeşitli nedenlerden dolayı otobüs kullanmayı tercih edebilirsiniz. Öncelikle toplu taşımanın çok yaygın olmadığını belirteyim. Mesela Mytilene - Molyvos arası günde sadece ikişer sefer yapılıyor. Eresos ve Plomari de bundan daha sık değil. Bu saatler size uymuyorsa taksi veya araç kiralamaktan başka seçeneğiniz kalmıyor. Bunun dışında otobüsler pek yeni değil ama klimalılar ve istediğiniz yere ulaşmak için işinizi görüyorlar.
99% Mytilene’den Molyvos’a ulaşım soruluyor. Genellikle Molyvos’a ulaşmak için bana Mytilene – Molyvos otobüsü olup olmadığını ve saatlerini soruyorlar. Bunun için sizi Midilli Adası’nın (Lesvos) Şehirlerarası Otobüsleri sitesine yönlendirebilirim. Linki aşağıdadır ve Türkçe dil de seçmek mümkün.
Mytilene - Molyvos şehirlerarası otobüsü yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Yol 65 km ve arabayla 1 saat kadar sürüyor. Bazı seferler Kalloni'de aktarmalı olabiliyor. Mutlaka önceden şoföre sorun. Otobüs garı Mytilene'de feribotların yanaştığı limanın güneyinde 5 dakika yürüme mesafesi. Şehrin içindeki AB (alfavita) hipermarketinin ve büyük parkın olduğu yerde bir otobüs otoparkı ve küçük bir bina(gişe içeride) göreceksiniz. Biletler numaralı, otobüse binince biletteki numaraya göre yerinizi bulmanız gerekiyor, çünkü otobüs tam dolu olabiliyor.
Eğer sabah 09:00’da Mytilene-Ayvalık feribotunuz varsa ve onu yakalamak istiyorsanız Molyvos'tan kalkan 07:00’deki otobüsler biraz riskli olabilir. Çünkü Kalloni’de aktarma yapabiliyorlar ve Mytilene’de otobüs garında duruyorlar. Oradan bir taksiyle 5 dakika mesafedeki limana geçmeniz gerekiyor çünkü sabah seferleri limana uğramıyor.
Eğer akşamüstü 18:00 Ayvalık feribotuna yetişecekseniz 16:00 otobüsü (2016 itibari ile 16:00 oldu, daha önce 16:30 idi ve feribotu yakalamak imkansızdı) yetişiyor, genelde direkt gidiyor ve otogardan sonra limana da uğruyor. Dolayısıyla limana ayrıca taksi tutmanıza gerek kalmıyor.
Pazar günleri iki sefer yapılmıyor, bunu da belirteyim ona göre plan yapın. 2017 itibari ile sitesinde Pazar günü sadece16:00 seferi mevcut. Büyük ihtimalle feribotu veya Atina gemilerini yakalamak için düşünülmüş.

Yukarıda vermiş olduğum linkte ayrıca Eftalou-Molyvos-Petra-Anaxos ring sefer yapan otobüse ait saatleri de görmeniz mümkün. Bu bölgede konaklamak ve adayı fazla gezmek istemiyorsanız, kısacası araba kiralamayacaksanız bu otobüsleri kullanabilirsiniz. Bunun dışında ayrıca Village Train yani Turistik Tren de Petra-Molyvos arasında tüm gün ve akşam keyifli seferler yapıyor. Küçük çocukları olanlara tavsiye ederim, ayrıca trenden herşey çok daha güzel gözüküyor gözünüze. Linkinde güncel programını görebilirsiniz. 2018 itibari ile tek yön yani hiç inmeden dolaşmak için 3 €, tüm gün inip binecek şekilde yani hop on hop off dolaşabileceğiniz sınırsız bilet ise 5 €. Molyvos Limanına, tepedeki ortaçağ kalesine, Molyvos çarşısına yakın bir yere ve Petra'ya gitmek mümkün. Ayrıntı için http://www.villagetrain.gr/. Limana giden yol üzerinde kendi dükkanları var elbise, şapka, sandalet, çanta, zeytinyağı, krem..vs. satıyorlar. Biletinizi önceden oradan alabilirsiniz. Başlangıç noktasından ilk olarak binmeniz gerekiyor. Molyvos'taki başlangıç noktası Molyvos'ta limana giden yol üzerindeki otopark. 

 Son olarak tabi ki taksileri gece-gündüz bulmak mümkün. Molyvos'un girişinde ilkokulun önünde  veya Petra içinde çarşıya yakın deniz kenarında duruyorlar. 

Yorumlar

  1. Bu konuda doğru bilgiyi bulamadığımızdan araba kiralayacaktık ama bu sayfa çok işimize yaradı :) Teşekkürler! Blogun devamını bekliyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok sevindim işinize yaradığına. Devamı gelecek, her hafta yeni bilgiler ekliyorum.. :)

      Sil
  2. çok faydalı bir bilgilendirme. teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİDİLLİ ADASI'NDA ALIŞVERİŞ

MİDİLLİ ADASI HARİTASI

MOLYVOS'TA (MİDİLLİ ADASI'NDA) YEMEKLER VE RESTORANLAR