MİDİLLİ ADASI'NDA TREKKİNG / DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ

Image result for trekking free photo

"Midilli Adası'nın çok bakir ve doğasının çok güzel olduğunu duydum. Peki doğa yürüyüşleri/trekking yapmak istersek hangi parkurlarda ve bölgelerde yürüyebiliriz ve yürüyüş rehberi bulabilir miyiz?" diye soranlara cevabım şöyle olacaktır;
Midilli Adası doğa yürüyüşleri açısından her bölgesinde çeşitli zorluklarda parkurlara sahip çok zengin değişik iklimleri ve bitki örtülerini barındıran bir adadır. Trekking / doğa yürüyüşleri için genellikle ağırlıkta Avrupalı turist gelmekte ve Nisan-Mayıs, Eylül sonu-Ekim aylarını tercih etmektedirler. Bu turistler içerisinde doğa fotoğrafçıları, bitki-çiçek gözlemcileri, kuş gözlemcileri de bulunmaktadır. Aslında sezon daha uzun olabilirdi ama Midilli Adası'na direkt charter uçaklar sadece Nisan-Ekim ayları arasında var.
Yürüyüş parkurları için Molyvos bölgesine yakın yürüyüş haritaları Molyvos Turizm Derneği'nce ücretsiz dağıtılmaktadır (acentalardan alınabilir), diğer bölgeler için adanın diğer turizm derneklerinden alınabilir. Doğa yürüyüşü konusunda profesyonel yürüyüş yapan ve bölgeleri çok iyi bilen rehberler mevcut. Detaylı bilgi için bana yazabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİDİLLİ ADASI'NDA ALIŞVERİŞ

MİDİLLİ ADASI HARİTASI

MOLYVOS'TA (MİDİLLİ ADASI'NDA) YEMEKLER VE RESTORANLAR