MOLYVOS'TA (MİDİLLİ ADASI'NDA) YEMEKLER VE RESTORANLAR





Ben özellikle Molyvos ve civarındaki restoranlardan özellikle 2018'de yeni açılanları da ekleyerek tavsiyeler vermek istiyorum. Beğenirseniz ne mutlu.

1) OCTOPUS: Çok klasiktir, artık çok kişi biliyor. Tam Molyvos Limanı'nda köşede bulunan küçük balık restoranı hem temiz hem lezzetlidir. Bence adada en güzel peynir dolgulu kabak çiçeği kızartması yapan yer burası. Aslında bütün kızartmaları güzel yapıyorlar mesela kabak/patlıcan dilimleri, kalamar, bakalyaro, hamsi..vs.

Octopus Restoran Molyvos Limanı'nda hem kale manzarasına bakan hem liman içi manzaraya bakan tam köşede çizgisini bozmamış favori restoranlarımızdandır.


Estiatoryo demek Restoran demek, kapısının girişinde bu harika el boyaması tabelasını göreceksiniz. Burada hala geleneksel olarak dükkanlar el boyaması tabelalar yaptırıyorlar, çok sanatsal değil mi? 


2) DI VINO: 2018'de açıldı. Her gün deniz mahsülü yemek istemiyorsanız gurme tarz yemekler hazırlayan, çok ucuz olmayan ama gerçekten lezzetli olan, manzarası ve 3 avlusuyla hoş bir ortamı, yavaş dinlendirici bir müziği olan bir mekan. Şef Dimitri'nin özenli tabakları göz dolduruyor. Nar ekşili soslu et yemeklerini tavsiye ederim. Yeri ise Molyvos'un tam ortasında, limana giden ana cadde üzerinde çarşıya giden sağdaki yokuşun hemen başında. (Eski Sansibal Restoran)
DiVino Molyvos'ta limana giden yol üzerinde çarşıya çıkan üç yol ağzında, girişi arka yoldan. 3 terası, 2 kapalı salonu var.


3) MISIRLOU: 2017 sonunda açıldı. Bence Molyvos'un en hoş ve modern yeri (grill house) Yine deniz mahsülü istemediğiniz biraz fast food yiyeyim dediğiniz zaman gidebileceğiniz en güzel yerlerden. Hamburger veya club sandviç bildiğiniz gibi değil, daha önce böylesini yememişsinizdir. Mesela club sandviç ekşi mayalı ekmek içinde farklı malzemelerle hazırlanıyor ve çok lezzetli.
Denize bakan tarafındaki balkonu..
Molyvos limanına gelmeden hemen önce solda.












4) LEFTERİS' GYROS: Daha önce çarşıda bulunan Lefteris'in küçük dükkanı artık Molyvos'un girişinden sonra, büyük otoparktan önce. Yemeye, içmeye, gezmeye çok harcadık, bazı öğünleri ucuza getirelim derseniz döner veya şiş tarzı fast food için bire bir. 2,5 Euroya pide(pita) arası döner yiyebilirsiniz, hem de Yunanlara has malzemelerle, mesela içine sarımsaklı cacık konuyor ki bence çok yakışıyor.  

5) MAJORAN: Beyaz masalarda değişik yemekler yiyebileceğiniz ayrı bir mekan. Salataları gerçekten değişik ve lezzetli. Molyvos'un ortasındaki otoparkın hemen öncesinde sağda göreceksiniz. Deniz kenarında olmasa da keyifli bir ortamı var.

Majoran'ın ortamı.. (Fotoğraf facebook sayfasından alınmıştır.)

6) SEAHORSE KAFE VE RESTORAN: Özellikle kahve içmek, dondurma yemek için limanda gidebileceğiniz cafe kısmı da olan bir restoran. 16 odalı bir butik otelin alt katıdır aslında. Denizin dibinde oturmak ve balıkları seyretmek çok keyifli.

Seahorse'da deniz kenarında kahvaltı, kahve veya yemek keyfine varabilirsiniz.

7) BYZANTINO: Kalenin yanındaki cafe-restoran. En güzel yanı yazın en sıcak günlerinde bile kalenin yanında tepede esinti alabilmesidir. Ayrıca haftanın 3 günü çok iyi bir müzisyenin müziklerini dinleme imkanı bulabilirsiniz. İster sadece içki için ister menüsünden birşeyler atıştırın.


8) SUNSET CAFE: Molyvos plajına yakın Triena ve Kongas Bar arasında. Zevkli ortamı ve denizin dibi olması sakinliği ile insanı rahatlatan bir yer. 

9) TSALIKIS PASTANESİ VE KAFESİ: Bölgenin en büyük pastanesi Petra- Molyvos arasındaki yolda OXY Bar'ın hemen yanındadır tepede göreceksiniz. Güneşi en güzel batırabileceğiniz yerlerdendir. Ev yapımı dondurması pek güzeldir ama dikkat porsiyonlar çok büyük oluyor. Bir şubesi de Petra'da çarşının orada denize yakındır. Yazları çok keyifli olur. Ayrıca badem ezmesi çok iyidir, zaten adada çok yapılır ve uygundur. Kavala kurabiyesi alan da çok oluyor ama aslında Yunanistan'da Kavala kurabiyesi denmiyor. O yılbaşı kurabiyesidir ve genellikle o dönem yapılır. Adı da Kurabiye'dir. İleride tarifini koyabilirim :)

Daha da ekleyeceğim.. Şimdiden afiyet olsun! :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİDİLLİ ADASI'NDA ALIŞVERİŞ

MİDİLLİ ADASI HARİTASI