MİDİLLİ ADASI İÇİN KAPI VİZESİ

KAPI VİZESİ Mİ, KONSOLOSLUKTAN VİZE Mİ?
Midilli Adası'na gelmeye karar verdiniz. Ama vizeniz yok. Kapı vizesi mi konsolosluktan vize mi almak daha mantıklı? Cevap: Her ikisi de duruma göre mantıklı olabilir.
KAPI VİZESİ bazen daha mantıklı çünkü; Eğer Midilli seyahatiniz dışında uzun süre bir seyahat planınız yoksa kapı vizesi almak çok mantıklı. Bu vize maksimum 15 günlüktü, 2018 itibariyle maksimum 7 günlük oldu, tek girişlidir. Öncelikle iş yerinden belgeler gerekmiyor veya banka hesabı, tapu, gayrımenkul gibi mal varlığınızı kanıtlayacak hiçbir belge de istenmiyor. Hazırlayacağınız belgeler Schengen formu ve birkaç fotokopiden ibaret. Bunun dışında konsoloslukta vereceğiniz 85 Euro(acenteler 140 filan alabiliyor) veya üzeri ücret yerine toplam 55 Euro veriyorsunuz.Dezavantajı ise kapıda gerilerde kalırsanız daha uzun beklemek zorunda olmanız. Ama konsolosluk için aracı kuruma gidip gelirken de o kadar vakit kaybettiğinizi düşünerek kendinizi rahatlatabilirsiniz. Feribottan veya katamarandan önlerde inmeye bakın.
KONSOLOSLUKTAN ALINAN VİZE bazen daha mantıklı çünkü; Midilli seyahatiniz dışında yakın zamanda başka yerlere gitme planınız varsa aynı vizeyi kullanabilirsiniz. Sonuçta kapı vizesinden daha çok ödeyeceksiniz ama ilk defa almiyorsaniz  buyuk ihtimalle daha uzun süreli ve çok girişli bir vizeniz olacak. Dezavantajı, toplamak zorunda olduğunuz bir sürü ekstra belge ve yoğun zamanlarda çok daha önceden başvurmak durumunda kalmanız.

Not: Kapı vizesinin pilot bir program olduğunu, her sene AB tarafından onaylandığında Nisan veya Mayıs'ta başlayıp Eylül veya Ekim'de bittiğini unutmayın. 2018 Ekim başı itibari ile kapı vizesi uygulaması bitmiştir. 2019 için Mayıs ayında tekrar başlatılmıştır.
*Ayrıca, kapı vizesinde verilen süre göstereceğiniz otel rezervasyonu ve feribot bileti ile bağlantılıdır. Kaç günse tatil planınız ona göre veriyorlar.
**Kapı vizesinin süresini geçirirseniz cezası var.
***Daha evvel AB ülkelerinden birinden Konsolosluk Vizesi reddi aldıysanız büyük ihtimalle kapı vizesinde de onay almayabilirsiniz.
****Suresi dolmamis tek girisli bir Schengen vizenizi baska ulkede kullandiysaniz suresi bitene kadar kapi vizesi basvurusu yapamiyorsunuz
*****Kapı vizesi formu ve gerekli belgeler listesini isterseniz benimle bağlantıya geçebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİDİLLİ ADASI'NDA ALIŞVERİŞ

MİDİLLİ ADASI HARİTASI

MOLYVOS'TA (MİDİLLİ ADASI'NDA) YEMEKLER VE RESTORANLAR