MİDİLLİ'DE ARAÇ KİRALAMA veya MİDİLLİ'YE ARABAYLA GEÇİŞ..

Midilli Adası'na araçla mı gelmeli yoksa araçsız gelip orada kiralamak daha mı mantıklı?
Bu sorunun cevabı 2016 öncesi sorulsaydı daha farklı olurdu. Kesinlikle adada kiralayın derdim.
Fakat şimdi 4 günden fazla değilse kiralayın diyebilirim. Ve çipli ehliyetlere geçildiği için adaya araçla gelmek 4-5 günden sonra daha mantıklı. Tabi düşük-orta-yüksek sezona göre de düşünmek lazım. Eskisi gibi uluslararası ehliyete gerek olmuyor sadece yeşil kart (uluslararası sigorta) çıkartmak ve arabalı feribotta araç için gidiş dönüş bileti almak yetlerli oluyor.
 Peki araç kiralarken nelere dikkat etmek gerekiyor?
-Araç kiralama firması size araç kategorisini ya da modelini ve fiyatı söylüyor. Ama o size söylemese de sizin ona sormanız gereken detaylar var.
Öncelikle aracın sigortasının neleri kapsadığı ve katılım oranı. Katılımlı sigorta yani "own risk" 100 Euro da olabilir 1000 Euro da. Ne kadar düşük olursa o kadar iyi. 600 Euro katılımlı hasar sigortası için firmalar riski azaltacak ek sigorta da yapabiliyorlar, tabi günlük ekstra bir ücret ile. Midilli genelinde araç sigortaları yoğunlukla katılımlı hasar sigortasıdır.
-İkinci olarak aracı mutlaka teslim eden kişiyle birlikte kontrol edin ve benzin miktarına da bakın. Kontratlarda benzin miktarı işaretleniyor ve aynı şekilde geri vermeniz isteniyor. Bir de Pazar günlerine dikkat! Bazı bölgelerde açık benzinci bulmak dert oluyor..
-Üçüncü dikkat edilecek husus, ek bir hizmet isteyip istemediğinizi belirtmeniz gerekir. Bebek koltuğu veya başka şehirde iade ek hizmeti gibi.
-Bunun dışında Türkiye'de çok da yaygın olmayan mini kategori araçlar kiralarken (Suzuki Alto, Hyundai i10 gibi) bagajlarının gerçekten çok küçük olduğunu unutmayın.
-Piyasanın çok altında bir fiyat alırsanız bazen 10 yaşından büyük bir araba teklif etmiş olabilirler. En ucuz fiyat en iyi hizmet demek değildir.

*Adada Temmuz 2018 itibari ile benzin 1.59 euro civarında.
**Adanın yolları virajlı ve dağlıktır. Uzaktan viraja giren veya girmiş olan otobüs görürseniz arabanızla bekleyin. Zira viraj dönerken zorunlu olarak karşı şeride de giriyorlar.
*** Parkın yasak olduğu yerlere bırakmayın. Nadir de olsa polis gelip ceza yazabiliyor.
****Erken rezervasyon ile çok daha iyi fiyatlar alabilirsiniz, özellikle acentelerden. Bayram zamanı son dakikaya kalıyorsanız alacağınız fiyatlara razı olmak durumundasınız, tabi dilediğiniz araç kategorisinde araç bulabilirseniz. Olmazsa arabamla geçerim diye de güvenmeyin, yoğun zamanlarda istediğiniz güne araç yeri kalmamış olabiliyor feribotların.
İYİ YOLCULUKLAR!:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİDİLLİ ADASI'NDA ALIŞVERİŞ

MİDİLLİ ADASI HARİTASI

MOLYVOS'TA (MİDİLLİ ADASI'NDA) YEMEKLER VE RESTORANLAR