GEZİ ROTASI: VOLKANİK BATI

SİGRİ
Sigri'ye yaklaşırken göreceğiniz manzara büyüleyici.. Çok küçük bir köy olduğundan o kadar az şey değişmiş ve bakir ki..
Batı rotasını Molyvos'tan başlayacağınızı düşünerek belirlerdim. Eğer Mytilene'den direkt yaparsanız ilk skala Eresos'a gidip oradan Sigri'ye gidebilirsiniz.

Molyvos'tan Petra, Anaxos, Skutharos üzerinden Antissa'ya ve oradan Sigri'ye devam edebilirsiniz. Yaklaşık 1 saat 15 dakika sonra Sigri'ye varırsınız. Sigri'ye yaklaşırken tepede adanın en eski manastırlarından yüksek rakımlı ve harika bir manzaraya sahip Ipsilou Manastırı'na uğrayabilirsiniz. Sigri'ye geldiğinizde kavşakta yola soldan yukarı doğru devem edeceksiniz. Yol sizi FOSİL ORMAN MÜZESİ önüne götürecek. Burası Avrupa Jeoloji Ağı'na dahil bir müze. Müze ile ilgili yazım için tıklayınız.
Lesvos Sigri
Yol çalışmaları sırasında bulunan fosil orman kalıntıları
 Fosil Orman Müzesinin ardından dilerseniz açık hava Fosil Orman Parkı'nı gezebilirsiniz. Orman, park derken çoğunlukla güneş altında olacaksınız ve eğimli bir arazide gezmeniz gerekecek. Burada bu bölge 20 milyon sene öncesinde yağmur ormanıyken nerede duruyorsa hala aynı yerde duran taşlaşmış sekoya ve diğer tür ağaçları görmek oldukça heyecan verici bir deneyim. 
Lesvos petrified forest Sigri
20 Milyon sene evvel volkanik faaliyetler sırasında başkalaşım geçirmiş bir ağaç gövdesi
Lesvos Sigri
Sigri Fosil Orman Müzesinin girişinde bir heykel
Sigri'den yaklaşık yarım saat mesafede yine film platosunu andıran ilginç bir coğrafyada ilerleyerek Eresos'a ve sonrasında Skala Eresos'a varıyorsunuz. Skala Eresos oldukça yazlık bir yer. Sezon kapanınca yerlisi bile pek kalmıyor. Uzun kum plajı, plajın üstünde iskeleler şeklinde kurulmuş restoranları, cafeleri ve barları ve de su sporları olanakları ile keyifli bir yer. Kalmak için daha çok pansiyon tarzı yerler mevcut. 
Skala Eresos'ta yemek yiyip denize girip vakit geçirdikten sonra ister Mytilene'ye ister Molyvos'a Kalloni üzerinden dönmenizi tavsiye ederim çünkü manzaralar ve yol bence daha güzel. (Aslında biraz daha uzak Molyvos'a)
Kalloni'de Skala Kalloni'ye de uğrayabilirsiniz. Burası meşhur Midilli sardalyasının çıktığı Kalloni körfezinin balıkçı kasabası. Turistik ama genellikle ilkbahar ve sonbahar zamanı doğa turizmine gelen Avrupalıların tercihi. Kuş cenneti ve sulak arazilere yakınlığından ve kuş gözlemi ve fotoğrafçılık için tercih ediliyor.
Kalloni'deki tuzlalar ve sulak alanlar birçok kuşa ev sahipliği yapar. Flamingolar bütün sene buradadır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİDİLLİ ADASI'NDA ALIŞVERİŞ

MİDİLLİ ADASI HARİTASI

MOLYVOS'TA (MİDİLLİ ADASI'NDA) YEMEKLER VE RESTORANLAR