MİDİLLİ ADASI PLAJLARI

Molivos deniz manzarası
Molyvos'ta limana giden yol üzerinde aşağıdaki plajın açıklarında demirleyen yatlar..

Midilli Adası'nın kuzeyi, güneyi, batısı ve doğusu bambaşka.. Öyle ki bazı bölgelerindeki mikro iklimler o bölgeye has özellikler de getiriyor. Coğrafyası ve bitki örtüsü dışında sahiller ve denizi de çok farklılık gösterebiliyor. Midilli Haritası için tıklayınız(şemsiyelerle en beğenilen plajlar belirtilmiştir)


Lesvos island beaches
Adanın bazı yerlerinde deniz kestaneleri de olabiliyor. Doğu sahilinde bir koyda rengarenk taşlarla uyum içinde bir kestane.. ..

Eftalou denizi
Molyvos'a 4-5 km uzaklıkta Eftalou sıcak su kaynağı denizin içinde kaynıyor ve resimdeki beyaz kubbeli taş bina içinde bir havuz bulunuyor. Eftalou şnorkel için çok eğlenceli bir sahil.




Molyvos manzarası
Molyvos'un çarşısında bulunan balkonlu restoranlar ve cafelerde böyle bir manzarada yemek yiyebilirsiniz. Otoparkın hemen aşağısında taşlık sahilden denize giriliyor, sahil taş olsa da bir 10metre sonra denizde kum başlıyor..


Lesvos island petalidi beach
Midilli Adası doğu sahilinde Petalidi güzel denizi ve ağaçları, çimi ile huzurlu bir plaj

Lesvos petalidi beach
Petalidi plajında denize girmek dışında koca çınarların veya ılgınların altında siesta da yapabilirsiniz :)

Midilli Petra manzarası
Petra'da 35metrelik devasal kaya üzerinde bulunan Meryem Ana Kilisesi'nden petra manzarası. Petra'nın içinde ve dışında yani Molyvos yolu'nda kum plaj bulunuyor. Denizin içinde ilk kısımlarda taş olsa da sonra tekrar kum oluyor. Ayrıca Petra'da bir de Scuba okulu var.

Adanın kuzey kısmında en çok tercih edilen plajlar, sahiller kuzeybatıdan kuzeydoğuya doğru Anaxos, Petra, Molyvos, Eftalou, Kagia, Tsonia..

Batı sahillerinde ise Anaxos'tan güneye doğru Ampelia, Gavatas, Sigri gösterilebilir.

Güneyde Skala Eressos uzun kum plajı ile meşhurdur. Ayrıca Tavari plajı da var. Güneyin orta kısımda upuzun kumsalı ileVatera plajı ve Plomari tarafında Agios Isidoros ve Melinda Plajları ile Tarti plajı denemeye değer. Yine güneyde ama Mytilene tarafına yakın Charamida en beğenilen sahillerden..

Adanın doğu kısımında ise Mytilene içinde özgürlük heykelinin orada organize bir plaj var. Şehrin güneyine doğru havaalanı yolunda bir takım plajlar var. Eğer Mytilene'den kuzeye doğru çıkarsanız Skala Mistegnon, Petalidi, Yeni liman, Tokmakia Adaları karşısındaki Agios Stefanos gösterilebilir.

Adanın merkezinde Skala Kalloni'de veya Gera'da yani iç denizlerde de denize girmek mümkün.

Lesvos Tsonia beach
Tsonia kızıl plaj, adanın kuzeydoğusunda, kumu kızıla çalıyor. Rüzgardan korunaklı bir koyda olduğu için genelde hep sakin.. Şezlongları da olan salaş bir cafe ve pek parlak olmayan bir restoran dışında tesis yok.

Kagia Beach, hemen Skala Skamnia'nın arka koyu.. Birkaç taverna dışında duş ve soyunma kabini de bulunuyor. Gölgelikler sahile paralel sıra sıra ılgınlar..

Lesvos Anaxos beach
Anaxos, hemen Petra'nın güneyindeki bir sonraki koy.. Kumu güzel , denizi çabuk derinleşiyor. Rüzgar karşıdan esmiyor ve dalga getirmiyorsa gerçekten çok güzel denizi.. Hemen 4 adacığa çok yakın..

Lesvos Anaxos beach
Bu da Anaxos'un diğer tarafına doğru çekilmiş bir fotoğraf. Tüm koy plaj..Bakmayın boş bir zamanı, sezonda haftasonları epey dolu oluyor.

Lesvos Sigri
Sigri'nin uzaktan manzarası.. önündeki Nisiopi adası iki tarafı açık doğal korunaklı bir liman yapmış Sigri'yi.. Adanın en batı uç noktası olduğundan her daim rüzgar alır.. denize girmek dışında sörf, kite sörf için popüler bir de okul var..
Sonuç olarak, kimin beklentisi her tür konfor ile eğlence ve müzik olan organize bir plajken kimi de kimselerin olmadığı bakir bir koyda denize girmeye bayılır. Beklentinizi, hava şartlarını özellikle de rüzgarın yönünü düşünerek seçiminizi yapmanızı öneririm.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİDİLLİ ADASI'NDA ALIŞVERİŞ

MİDİLLİ ADASI HARİTASI

MOLYVOS'TA (MİDİLLİ ADASI'NDA) YEMEKLER VE RESTORANLAR