MİDİLLİ ADASI'NDA KONAKLAMA


Molivos olivepress otel
Molyvos'ta uzaktan liman manzaralı denize sıfır bir butik otel..

Midilli Adası'na tatil planlıyorsunuz? Peki konaklayacağınız yeri seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Öncelikle herkesin beklentisi ve öncelikleri farklı oluyor. Birinin beğeneceği bir oteli başka biri beğenmeyebiliyor. Beklenti ve öncelik sıralamasını iyi bir şekilde anlatabilirseniz özellikle adayı bilen kişilerden çok yerinde ve sizi mutlu edecek seçenekler ve öneriler alabilirsiniz.Hem siz yorulmazsınız hem de deneme yanılma yöntemine girmeden nokta atışı yapmış olursunuz.

Dediğim gibi adada turizm acenteleri ile bağlantıya geçmek daha faydalı. Avantajları:
-Turizm acenteleri arada aracı oluyor, bazı durumlarda sizin lehinize otellere daha çok nazları geçiyor, sizi kollayabiliyorlar.
-Sizin internette göremediğiniz bookingde olmayan otellerle de iletişimde oluyorlar. Hatta internette oda kalmamış otellerde bazen oda bulabiliyorlar.
-Hiçbir yer bulamadığınız zamanlarda bile size seçenekle dönüyorlar.
-Feribot, katamaran ve araç kiralama gibi başka hizmetleri aldığınızda paket olarak fiyat alabiliyorsunuz.Paket olmasa da biraz daha uygun acente fiyatı verebiliyorlar.
-Genellikle isteklerinizi bildiklerinde sizi mutlu edecek beklentinize uygun tavsiyeler veriyorlar.
-Otel dışında da çalıştıkları araç tedarikçileri genelde en sorunsuz ve en güvenilir olanları oluyor. Bir terslik olursa size sonuna kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar.
-Duruma göre değişir ama otelin tamamını gelmeden ödemek zorunda kalmayabiliyorsunuz, yani ödeme konusunda daha esnekler.
-Şikayetlerinizi otele mutlaka iletiyorlar, en küçük bir negatiflik ileride yaşanmaması adına geribildirim olarak değerlendiriliyor.
-O senenin güncelliklerinden haberdar oluyorlar. Örneğin bazı oteller kapanmış oluyor, yeni yerler açılmış oluyor veya otel iyileştirilmiş oluyor, yeni bir otel/stüdyo açılıyor, veya herhangi bir negatif/pozitif duruma göre otel avantajlı veya dezavantajlı olmuş olabiliyor.

Midilli Adası Petra manzarası
Petra da Molyvos'a 5 km mesafede çok popüler bir tatil yeri. 35m yükseklikte Meryem Ana Kilisesi'nde manzara..
Benim tavsiyem şehir merkezi tarzı bir yerde kalmak isteyenlerin Mytilene'de kalmaları (yazın en sıcaklarında çok da tavsiye etmemekle beraber). Ama İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirden gelip doğa, huzur, otantiklik ama biraz da keyif, eğlence arayanların Molyvos, Petra , Anaxos bölgelerinde kalmaları. Buralar daha çok tatil yeri havasındadır. Molyvos için Midilli'nin Alaçatısı denir. Evet, Cunda-Alaçatı havası vardır. Bunlara alternatif Skala Eresos olabilir veya Plomari tarafları. Buralardan da daha tenha ve sakin yer isterseniz Sigri, Vatera, Plomari, Kuzey rotadaki bazı koylar (Mandamados kıyıları), Gera, Skala Kalloni gibi yerlerde kalabilirsiniz.  Bunun için de tatilinizden beklentiniz ve isteklerinizi belirlemelisiniz.


Molyvos'un ortasında eski bir zeytinyağı fabrikasından dönüştürülen butik otelin iç avlusu..


Rezervasyon yaparken ve otellerde bilmeniz gereken bazı noktalar:
* Otel'den otele çocuk politikası değişiyor. Bazı oteller belli yaşa kadar ücretsiz bebek yatağı ve sonrasında da çok daha büyük yaşa kadar da ücretli/ücretsiz yatak ekleyebiliyor odaya. Bazı otelin triple kabul ettiği müşteri bazı otelde double + ekstra yatak kalabiliyor. Yani ekonomik olması çok önemliyse otel şartlarını çok iyi araştırmalısınız. Sadece bulduğunuz fiyata bakarak değil otellerin otel politikalarını da okuyarak karar verin.
* İki kişiden fazla kalacak oda bulmak özellikle 3ten fazlaysa bazı otellerde çok zor. Stüdyo ve dairelerde şansınız daha fazla fakat herkese yatak verilmiyor sofa yani çekyat da olabiliyor. özellikle herkes yatakta yatsın istiyorsanız mutlaka soracağınız kişiye belirtin.
* Bazı oteller kahvaltı dahil olmayan fiyat veriyorlar. BB yani Bed and Breakfast olduğu takdirde kahvaltı dahil fiyat almış oluyorsunuz.
*Bazı stüdyo veya dairelerde klima ekstra ücretle olabiliyor. Ve genellikle hiçbir zaman kahvaltı olmuyor. Küçük mutfakları varsa orada kendi aldığınız malzemelerle hazırlayabiliyorsunuz.
*Stüdyo ve daireler daha uygun gözükse de dışarıda kahvaltı ederseniz daha pahalıya gelebiliyor.
*Bazı oteller özellikle Türk kahvaltısı çıkartıyor. (Ne Yunanlar ne Avrupalılar kahvaltıda zeytin veya beyaz peynir, hatta salatalık domates yemezler.) Hatta bazı oteller çay makinesi bile almışlar talep çok olunca.
*Özellikle küçük aile otelleri ama genelde tüm otel ve restoranlarda garson sayısı azdır. Sadece size ait olmadıklarını ve herkese koştuklarını unutmamalısınız.
*Otellerde ve özellikle otel restoranlarında Türkiye'deki gibi bahşiş veriliyor. Ne yazık ki Avrupalı turist bu konuda hassasken Türklerin bahşiş bırakmama huyu var. Belki seyahat kültürü farklılığı.
*Yunan adalarında içi yenilenmemiş çok fazla otel bulunuyor, özellikle çok düşük bir fiyata bulduğunuz yerin yepyeni ve modern olmasını bekleyemezsiniz. Ama temiz olmasını tabi ki önemlidir.

Not: Türkiye'de rahat yer bulacağınızı düşündüğünüz bazı zamanlarda bile Midilli Adası'nda beğendiğiniz bir otelde müsaitlik bulamayabiliyorsunuz. Mesela Eylül veya Mayıs-Haziran. Lakin sezon Nisan-Ekim arası ve Avrupalı tur operatörleri oteli doldurabiliyor. Mümkünse son dakikaya da kalmamak lazım.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİDİLLİ ADASI'NDA ALIŞVERİŞ

MİDİLLİ ADASI HARİTASI

MOLYVOS'TA (MİDİLLİ ADASI'NDA) YEMEKLER VE RESTORANLAR