MİDİLLİ ADASI'NDA YAPABİLECEĞİNİZ AKTİVİTELER, ETKİNLİKLER, SPORLAR

Hayatınızda spor ve hareket olmadan duramayanlardan mısınız? Midilli Adası'nda ne tür aktiviteler, sporlar yapabilirsiniz?
Lesvos scuba

Petra'da scuba dalış yapmak mümkün













1) SCUBA DALIŞ: Lesvos Scuba Oceanic Center Petra'da Kavaki plajında Yako Beach'in karşısındadır. Daha önceki senelerde zodyakla çıkıyorlardı, bu sene resimdeki daha güzel tekneyi kullanıyorlar. Anlayacağınız gibi gruplar küçük, 5-10 kişiyi geçmiyor.

2) IPPOS HORSE RIDING AND EXCURSIONS: Ippos daha evvel Molyvos'un girişine yakın merkezi bir yerdeyken şu anda Vafios yolunda küçük baraja doğru sapınca biraz gittikten sonra solda. Gerek ders alabilir, gerek doğada dolaşabilir ve hatta tecrübeliyseniz manejde antrenman yapabilir ve engel atlayabilirsiniz. Ufaklıklar için sevimli bir de eşekleri var, küçük bir ücretle çocuklar binebiliyorlar. Gitmeden önce randevu almanız gerekiyor.

3) YELKEN: Alternatif Sailing'de dilerseniz ders alabiliyor, veya tecrübeliyseniz günlük özel tur yapabiliyorsunuz.

4) GÜNLÜK TEKNE TURU: Molyvos ve Petra limanlarından şirin ve otantik gezi teknesi Mercury'e binerek ister Tokmakia adalarına, ister Skala skamnia'ya veya Tavşan Adasına gezi yapabiliyorsunuz. Bazı gezilerde BBQ bile var.

5) TEKNE KİRALAMA RENT BOAT LESVOS: Kendi özel turunuzu yapmak isterseniz 3 ayrı boy tekne kiralayabildiğiniz Rent Boat Lesvos'ta 25 beygir 5 kişilik tekne için ehliyet gerekmiyor. 150 beygir gücündeki 8 kişilik tekne ve 300 beygir gücündeki 12 kişilik tekne için size bir kaptan eşlik ediyor.

6) JEEP SAFARİ: İster hazır turlara katılabilir ister 2-3 kişi kendi özel turunuzu yapabilirsiniz. Kendi özel turunuzu yapmanız 3 kişi olursanız çok da fiyat açısından farketmeyecek ama en azından adanın istediğiniz bölgesini seçebileceksiniz.

7) RÜZGAR SÖRFÜ VE KITE SURF: Özellikle adanın her daim rüzgar alan batı ucu sigri bu iş için harika. Sigri'nin önündeki uzun ada Nisiopi Sigri'de doğal bir iç liman yaratmış. Burada bir sörf okulu mevcut Sigri Surf. Sigri bakir coğrafyası ile bana çok eskilerin Alaçatı sörf cennetini hatırlatıyor. Belki ilerinin sörf cenneti olmaya adaydır..

8) DİĞER SU SPORLARI: Adanın çeşitli bölgelerinde ve plajlarında su sporları yapabilirsiniz.

9) AÇIK HAVA SİNEMASI: Hep spordan bahsettik, biraz da etkinlik olsun. Büyükler için nostalji küçükler için yepyeni bir keyif açık hava sineması. Molyvos'un girişinde ARİON AÇIKHAVA SİNEMASI çoğunlukla alt yazılı ingilizce filmler sunuyor, bazen yunan filmleri veya çizgi filmlerin yunancası yayınlansa da güzel bir film olursa mutlaka bu keyfi yaşamanızı öneririm. Atıştırmalıklar yiyip içebileceğiniz gibi, açsanız en arkada masalarda da oturup fast food tarzı yemeklerden yiyebilirsiniz.

10) KUŞ GÖZLEMCİLİĞİ: Dünyanın en ilginç ve bir o kadar da seyahat, sabır ve para gerektiren hobilerinden biri olsa gerek. Pahalı ekipmanları ile Avrupalı bir çok gözlemci adaya ilkbahar ve sonbahar olmak üzere iki dönemde gelip her seferinde 2-3 hafta kadar kalmaktadır. Midilli Adası başlı başına bir kuş cenneti olduğundan böyle bir hobiniz varsa mutlaka adayı ziyaret etmenizi öneririm. Ayrıca size eşlik edecek bu konuda uzman rehber isterseniz de bulunabiliyor.

11) FOTOĞRAFÇILIK: Fotoğrafçılık için harika bir doğa ve bu doğayla uyum içindeki köyler.. Her yıl özellikle yaz öncesi veya sonrası birçok fotoğrafçı adaya geliyor. Bazen üniversitelerden fotoğrafçılık bölümleri gelip hem eğitim, atölye hem uygulama ve sergi faaliyetleri yapmaktadır.

12) BİSİKLET: Adada hem Mytilene tarafında hem Molyvos'ta iyi kalitede bisiklet kiralamak mümkün. En profesyonel kategorilerde bile bisiklet bulabiliyorsunuz. Ayrıca her yıl Mayıs ayında Molyvos'ta dağ bisikleti yarışları yapılmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİDİLLİ ADASI'NDA ALIŞVERİŞ

MİDİLLİ ADASI HARİTASI

MOLYVOS'TA (MİDİLLİ ADASI'NDA) YEMEKLER VE RESTORANLAR